Babysim

Babysim är nog något av det bästa och mysigaste man ge sin lilla bebis. Tänk er själva att som bebis få uppleva, tillsammans med det käraste man har sina föräldrar, få simma i varmt och skönt vatten. I en positiv och kärleksfull miljö.

Få 100 % uppmärksamhet och med stöd av välutbildade instruktörer och uppmuntrande föräldrar få växa och utvecklas samtidigt som man har roligt. Babysim skapar en unik kontakt mellan föräldrar och barn och är nog verkligen det bästa man kan ge sin bebis.

Babysim har blivit otroligt populärt i Sverige och det är lätt att förstå när man ser bebisarna på babysimmet. Vi har kurser från babysim och hela vägen upp till simskola och alla lektioner är 30 minuter långa.

Plask & lekskola från 1-3 år

Är för barn mellan 1-2,5 år som inte gått på babysimskola eller tagit ett längre uppehåll. Här simmar barnen tillsammans med en förälder i vattnet. Plask och lek består av en ledd lek i vattnet med sång och rörelselekar blandat med enkla övningar. Vi jobbar även med vattensäkerhet och självräddning. Målet är att ha roligt och att få vattenvana.

Detaljerad information om nivån

Babysimskola Nybörjare

Detta är första kursen på babysim skolan. Vi vänjer oss vid vattnet, ljuset, ljudet och alla kompisarna. Vi lär oss grundgreppen och börjar dyka. När man går hos oss på babysim får man själv välja om man vill dyka eller inte. Anledningen till att vi dyker med bebisarna är att vi vill lära dem att hålla andan, för att kunna lära dem sparka sig fram självmant i vattnet. Bebisens huvud är väldigt stort och tungt förhållandevis till resten av kroppen vilket gör det omöjligt att simma med huvudet ovanför vattnet. Alla små barn simmar med huvudet under vattnet. Bebisarna som går på babysim hos oss får börja simma mellan sina föräldrar eller från instruktören till sin förälder redan på babysim skolan steg 2.

Detaljerad information om nivån

Babysimskola 2

Här blir både kursplanen och barnen lite modigare. Vi dyker från kanten, simmar mellan föräldrarna eller från instruktören till förälder. 

Detaljerad information om nivån

Babysimskola 3

Här börjar vi simma och dyka tillsammans med barnen. Vi tränar barnen på att sparka sig tillbaka till kanten. Tränar andningsteknik för upprepade dyk och för simning. Vi kommer även att prova våra egen designade armpuffar, för att barnen ska få träna sig att bli så självständiga i vattnet som möjligt. 

Detaljerad information om nivån

Miniplaskskola

Detta är fortsättningen för barnen som har gått på babysimskolans 3 steg. Här fortsätter vi med andningsteknik och bensparkar. Vi tränar även mycket självständighets och självräddningsövningar.

Detaljerad information om nivån

Minisimskola

Denna simskola är för barn som har fyllt 2 år och simmat under hela småbarnstiden. Vi leker och busar men tränar även självständighet och simning. Här lär vi barnen att hämta luft när de simmar så nu kan faktiskt simsträckan bli riktigt lång! Den här kursen är en dröm att leda, som simfröken blir man väldigt stolt över sina simmare och som förälder blir man givetvis ännu stoltare. Barnen blir fulla av självförtroende av att känna att de kan själva och av att se sina stolta glada föräldrar.

Detaljerad information om nivån

Simlekis 2,5 år- 5 år

Det är här man börjar om man är 2,5år-5 år och inte har simmat tidigare eller behöver mer vattenvana. Vi blåser ballonger, simmar som racerbåtar, hoppar från kanten och dyker efter skatter. Vi provar bröst och crawlsims armtag och tränar på crawlsparkar.  Här vill vi alltid ha en delaktig förälder med i vattnet.

Detaljerad information om nivån