Villkor

Betalningsvillkor

Vattenhuset AB använder oss av DIBS/NETS betalsystem. Numera kan du som kund använda dig av kort, direktbetalning, faktura, dela upp betalning samt swish som betalmoment. En del av dessa är helt kostnadsfria medans andra tillkommer det avgifter. Faktura avgift är 75kr. 

Vid kreditering/makulering av faktura tas en administrativ avgift om 75kr ut.  Vid utskick av påminnelse på ordinarie faktura tillkommer 75 kr i avgift, vid utebliven betalning skickar vi vidare ärendet till inkasso.

Har ni valt faktura som betalningssätt kommer det att göras en miniupplysning/kreditupplysning. (den är inte synlig vid tex låneansökning eller störe köp.) Ni kommer att erhålla en kopia per post där det står Nets/DIBS som frågeställare. Observera att fakturan skickas på utskriftsdatumet per mail. Det är upp till konsumenten att maila/ringa och fråga efter fakturan om man saknar den. Kursavgiften för alla våra kurser varierar från anläggning till anläggning. Vänligen se informationen nedan på den anläggning som passar er. Vid avbokning i tid på mina sidor makuleras inte fakturan automatiskt utan du som kund kan Maila ert faktura nummer när den kommer så ordnar vi det. OBS! Avgift är som ovan 75kr för makulering/kreditering. 

Alla som begär faktura kan se sina köp/fakturor om man loggar in på sina mina sidor på: https://my.riverty.com/sv-se

Kontaktuppgifter

Vattenhuset AB följer lagen om GDPR och alla era uppgifter hanteras med respekt. Gällande just kontakt uppgifter skapar ni mina sidor där mailadressen är ert användarnamn. Vi skickar ut information per sms och mail både vid akut information men också inför avslutningar och nya kursstarter då vi vill att ni har möjlighet att få informationen snabbt. Ni kan alltid korrigera den information ni lämnat på mina sidor. 

Ångerrätt

Du har som konsument fjorton (14) dagars ångerrätt enligt distans och -hemförsäljningslagen (2005:59).  Ångerfristen börjar löpa den dag då kursen bokats. Er kurs är bindande efter att ni passerat 14 dagar från bokningstillfället.  OBS! Om kursen är påbörjad gäller inte ångerrätten längre. Ånegrätten ger dig möjlighet att avboka med full återbetalning. När du ångrar ditt köp loggar du in på dina mina sidor med användarnamn och lösenord som du mottagit i samband med er bokning. Klicka på avsluta/avboka min kurs.  Du kommer nu att få en avbokningsbekräftelse på samma mailadress som du registrerat vid bokningen. 

 

Exempel: Du bokar den 1/6 så har du fram till den 15/6 på dig att utöva ångerrätt och kan då utan kostnad avboka din kurs om ni inte valt att genomföra faktura köp (75kr adminavgift).  För att utöva sin ångerrätt logga in på mina sidor avboka din kurs på knappen avboka kurs.  

Om det är 14 dagar eller mindre kvar tills det att kursens planerade startdatum infaller gäller följande:
Bokningen är bindande när det är 14 dagar eller mindre före startdatum på kursen ni bokat. Vid bokning 14 dagar eller mindre före kursens startdatum så har man 24h (från bokningstillfället) på sig att avboka utan kostnad. 

Vid val av faktura tillkommer en administrativ avgift á 75kr. Vid påminnelse debiteras ni 60kr, sedan går ärendet vidare till Lindorff inkasso.

Avbokning/Läkarintyg/Sjukdom

Som Konsument har du alltid möjlighet att avboka din kurs. Detta skall ske via knappen avboka kurs/bokning på dina mina sidor inom ovan ångersrätt.

Hittar du inte knappen så har ni passerat tiden för avbokning och den är då bindande. Dock med giltiga skäl och ett läkarintyg kan vi göra en återbetalning för dem lektioner som är kvar när intyget kommit oss tillhanda. Vänligen maila oss snarast era uppgifter samt läkarintyg. (Återbetalningen bedöms utifrån varje enskilt fall och räknas från det datum ni kontaktar oss med ett läkarintyg. Vi kan inte ersätta för de lektioner som har passerat eller för fakturaavgift om man genomfört betalningen via faktura.) OBS vi måste ha in ett läkarintyg för att kunna göra en korrekt avbokning och genomföra återbetalning. För att kunna avbryta kursen så skall intyg oss tillhanda OM det gäller resten av kursen. Alltså inte för tex Öroninflammation eller Vattkoppor där man kan bli borta 1-3 veckor. 

För enskilda lektioner som man missat på grund av exempel förkylning/Virus eller influensa får man inte återbetalning utan är välkommen på igensim. Se mer information under Igensim.

(Obs: Vid avbokning tas en administrativ avgift om 120kr ut. När du erhåller fakturan som inte makuleras automatiskt kan du Maila faktura numret så krediterar vi kursavgiften. )

Presentkort/Tillgodohavande

Presentkort köpes i valfritt belopp och man erhåller en kod som skall uppges i rabattkodsfältet innan betalning genomförs. Vid problem med koden man erhållt ringer man in till kontoret.

Gäller i ett år från utfärdande datum om inte annat är överenskommet. Presentkort återbetalas ej om man passerat 14 dagar sedan inköp/utfärdande datum eller har genomfört ett köp. Presentkort kan inte bytas mot pengar och man erhåller inga kontanter utan endast tillgodohavande om man inte nyttjar det till fullt belopp. Presentkortet har en kod som är aktiv i ett år och man slår in denna kod i rabattkodsfältet vid bokningstillfället och klikar uppdatera pris. 

Tillgodohavande återbetalas ej om man passerat 14 dagar sedan utfärdande datum eller har genomfört ett köp.  Tillgodhavande kan inte bytas mot pengar och man erhåller inga kontanter utan endast fortsatt tillgodohavande om man inte nyttjar det till fullo. Tillgodohavande har inget bästföredatum. Ett tillgodo kan nyttjas till: Privatlektion, kurs, bassänghyra, vattenträning eller kalasbokning.

Exempel: Du har tillgodo på mina sidor om 1450kr du bokar en privatlektion som kostar 650kr. Du har kvar 800kr på ditt mina sidor konto att nyttja när det passar. 

Återbetalning

Vattenhuset AB återbetalar alltid om man avbokar enligt gällande avbokningsregler, eller om man blir långvarigt sjuk och med läkarintyg kan styrka att man inte kan närvara på kursen. Vid kortvarig sjukdom, och andra orsaker som leder till att man missar ett fåtal tillfällen görs ej någon återbetalning, utan vi hänvisar då till våra igensim (ta-igen-lektioner). OBS varje enskilt fall får en egen bedömning utifrån om återbetalning är möjlig.

Är Vattenhuset orsaken till att konsumenten ej kan delta, t.ex. vid förändring av tid eller dag för kursen, har konsumenten rätt att avboka och erhålla återbetalning.(OBS detta gäller inte pga förändringar kring Coronan utan om Vattenhuset ändrar dag och tid eller anläggning på kursen för att det är få deltagare.)  Enskilda lektioner kan återbetalas om ersättningslektion ej erbjuds t.ex. vid inställd lektion pga sjukdom eller tekniska problem. Återbetalning av fakturaavgifter görs inte utan det är endast kursavgifter ovan handlar om ni vill ha tillbaka hela avgifter så är det kort eller dirketbetalning som gäller.