Priser & Villkor

Här har vi samlat all information om våra priser och villkor.

Vid frågor kontakta oss på 08-7985088 eller varför inte maila oss på info@vattenhuset.com 

Från och med hösten 2020 kommer Vattenhuset utöka antal tillfällen från 7 gånger till 10 tillfällen per kursomgång. Vi kommer också påbörja ett samarbete med NETS för att göra betalupplevelsen bättre och smidigare.

Priser

Södertälje-Saltskog:  10 Lektioner

Simskola och vuxensimskola: 1600 kr
Simskola med förälder :1700 kr
Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år : 1800 kr

Intensivsimskola vecka 26 eller 27 5 lektioner måndag till fredag 800kr. 

Täby 8 lektioner:

Simskola 2500 kr
Babysimskola 2500 kr

Dragongården 8 lektioner:

Babysimsimskola, simlekis och simskola 4-5 år: 2500 kr
Simskola: 2100 kr
Simskola med förälder: 2250 kr

Älvsjö och Hammarby Sjöstad: 10 Lektioner

Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år, vuxensimskola: 2300 kr
Simskola 2100 kr
Simskola med förälder 2250 kr

Intensivsimskola vecka 26 eller 27 5 lektioner måndag till fredag 1050kr. Intensiv babysim vecka 27  1150kr.

Östermalm och Norrtull: 10 Lektioner

Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år, vuxensimkola: 2450 kr
Simskola 2200 kr
Simskola med förälder 2350 kr

Gym årskort 4500kr tillgång måndag till söndag 06.00-22.00. (endast gym och 12 månaderskort.)

Intensivsimskola vecka 26 eller 27 5 lektioner måndag till fredag 1100kr. Intensivbabysim vecka 27 1225kr.

Solna-Sfären och Mörby Centrum: 10 Lektioner

Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år, vuxensimkola: 2285 kr
Simskola 2000 kr
Simskola med förälder 2150 kr

Intensivsimskola vecka 26 eller 27 5 lektioner måndag till fredag 1050kr.

Tyresö: 10 Lektioner

Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år, vuxensimskola:2250 kr
Simskola 2100 kr
Simskola med förälder 2200 kr

Intensivsimskola 5 gånger vecka 26 eller 27 1050kr måndag till fredag. 

Orminge: 10 Lektioner

Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år, vuxensimskola:2070 kr
Simskola 1640 kr
Simskola med förälder 1800 kr

Intensivsimskola vecka 26 eller 27 5 lektioner måndag till fredag  820kr.

Sickla: 8 Lektioner

Babysimskola, simlekis och simskola 4-5 år: 1850 kr
Simskola 1700 kr
Simskola med förälder 1800 kr

OBS: Alla kurser från babysim nybörjare upp till simskola 4-5 år har en vuxen med i vattnet samt de simskolor som heter med förälder. 

Vattengymnastiken kostar på våra anläggningar

 • Sfären 1400 kr för 10 ggr 
 • Tyresö 1350 kr för 10 ggr 
 • Östermalm 1875 10ggr. 
 • Norrtull 938 kr för 5 ggr 
 • Älvsjö 1500 kr för 10 ggr 
 • Södertälje 1200 kr för 10 ggr
 • OBS! Ovan är ett exempel på antal tillfällen. Priserna varierar beroende på höst eller vårtermin och antal tillfällen. (Priset för kurserna ser ni under pilen på vald kurs.) 
 • Vi tar även emot Friskvårdscheckar/actiway som betalning för Vattengymnastiken.
 • Är du sjuk eller bortrest går det bra att ta igen den lektionen under kursens gång. Vid sjukdom skall du kontakta oss snarast för tillgodo. 

 

Gravidvattengymnastik 60 min/tillfälle

 • 5 tillfällen kostar 1690kr i Solna, Östermalm, Älvsjö, Hammarby, Norrtull. 
 • 5 tillfällen kostar  1400kr i Södertälje.

Rabatter

Vi har 100 kr rabatt för FaR och PRO medlemmar på Vattengymnastiken.

(Rabattkoder erhålls per telefon.)

Värva en vän och få rabatt!

För varje vän (som ej är tidigare kund på Vattenhuset) som ni värvar erhåller ni 200 kr i rabatt. Givetvis har även era värvade vänner 200 kr i rabatt. Värvar ni flera så gäller 200 kr per vän, och så vidare två vänner ger 400 kr i rabatt till er och 200 kr i rabatt per värvad familj. Gäller endast Babysim och Simskola.

Villkor rabatter:

 • Ni ska vara anmälda till samma kursperiod men det behöver inte vara samma kurs, tid eller anläggning. Ni ska vara registrerade på kurser som startar samma månad.
 • Den som värvas måste uppge vem som värvar dem i samband med att anmälan görs och detta ska ske via telefon.
 • Efterregistreringar godkännes ej.
 • Rabatt går ej att erhålla vid bokning av privatlektioner eller privata grupper.
 • Syskon kan inte värva varandra.
 • Rabatterna dras av på fakturan.(Rabattkoden erhålls över telefon, innan bokningen genomförs på webbsidan) (Våra rabatterbjudande kan ej kombineras och återbetalning av rabatter är inte möjligt).

Betalningsvillkor

Vattenhuset AB använder oss av DIBS/NETS betalsystem. Numera kan du som kund använda dig av kort, dirketbetalning, faktura, dela upp betalning samt swish som betalmoment. En del av dessa är helt kostnadsfria medans andra tillkommer det avgifter. Faktura avgift är 75kr. 

Vid kreditering/makulering av faktura tas en administrativ avgift om 75kr ut.  Vid utskick av påminnelse på ordinarie faktura tillkommer 75 kr i avgift, vid utebliven betalning skickar vi vidare ärendet till inkasso.

Har ni valt faktura som betalningssätt kommer det att göras en miniupplysning/kreditupplysning. (den är inte synlig vid tex låneansökning eller störe köp.) Ni kommer att erhålla en kopia per post där det står Nets/DIBS som frågeställare. Observera att fakturan skickas på utskriftsdatumet per pmail. Det är upp till konsumenten att maila/ringa och fråga efter fakturan om man saknar den. Kursavgiften för alla våra kurser varierar från anläggning till anläggning. Vänligen se informationen nedan på den anläggning som passar er. Vid avbokning i tid på mina sidor makuleras inte fakturan automatiskt utan du som kund kan Maila ert faktura nummer när den kommer så ordnar vi det. OBS! Avgift är som ovan 75kr för makulering/kreditering. 

Kontaktuppgifter

Vattenhuset AB följer lagen om GDPR och alla era uppgifter hanteras med respekt. Gällande just kontakt uppgifter skapar ni mina sidor där mailadressen är ert användarnamn. Vi skickar ut information per sms och mail både vid akut information men också inför avslutningar och nya kursstarter då vi vill att ni har möjlighet att få informationen snabbt. Ni kan alltid korrigera den information ni lämnat på mina sidor. 

Ångerrätt

Du har som konsument fjorton (14) dagars ångerrätt enligt distans och -hemförsäljningslagen (2005:59).  Ångerfristen börjar löpa den dag då kursen bokats. Er kurs är bindande efter att ni passerat 14 dagar från bokningstillfället.  OBS! Om kursen är påbörjad gäller inte ångerrätten längre. 

Exempel: Du bokar den 1/6 så har du fram till den 15/6 på dig att utöva ångerrätt och kan då utan kostnad avboka din kurs om ni inte valt att genomföra faktura köp (60kr adminavgift).  För att utöva sin ångerrätt logga in på mina sidor avboka din kurs på knappen avboka kurs.  

Om det är 14 dagar eller mindre kvar tills det att kursens planerade startdatum infaller gäller följande:
Bokningen är bindande när det är 14 dagar eller mindre före startdatum på kursen ni bokat. Vid bokning 14 dagar eller mindre före kursens startdatum så har man 24h (från bokningstillfället) på sig att avboka utan kostnad. 

Vid val av faktura tillkommer en administrativ avgift á 60kr. Vid påminnelse debiteras ni 60kr, sedan går ärendet vidare till Lindorff inkasso.

Avbokning

Som Konsument har du alltid möjlighet att avboka din kurs. Detta skall ske via knappen avboka kurs/bokning på dina mina sidor. Hittar du inte knappen så har ni passerat tiden för avbokning och den är då bindande. Dock med giltiga skäl och ett läkarintyg kan vi göra en återbetalning för dem lektioner som man inte har kunnat delta på. Vänligen maila oss snarast era uppgifter samt läkarintyg. (Återbetalningen bedöms utifrån varje enskilt fall och räknas från det datum ni kontaktar oss med ett läkarintyg. Vi kan inte ersätta för de lektioner som har passerat eller för fakturaavgift om man genomfört betalningen via faktura.)

För enskilda lektioner som man missat på grund av exempel förkylning/Virus eller influensa får man inte återbetalning utan är välkommen på igensim. Se mer information under Igensim.

(Obs: Vid avbokning tas en administrativ avgift om 120kr ut. När du erhåller fakturan som inte makuleras automatiskt kan du Maila faktura numret så krediterar vi kursavgiften. )

Presentkort/Tillgodohavande

Presentkort köpes i valfritt belopp och man erhåller en kod som skall uppges i rabattkodsfältet innan betalning genomförs. Vid problem med koden man erhållt ringer man in till kontoret.

Gäller i ett år från utfärdande datum om inte annat är överenskommet. Presentkort/tillgodohavande återbetalas ej om man passerat 14 dagar sedan inköp/utfärdande datum eller har genomfört ett köp. Presentkort/tillgodhavande kan inte bytas mot pengar och man erhåller inga kontanter utan endast presentkort/tillgodohavande om man inte nyttjar det till fullo. 

 

Återbetalning

Vattenhuset AB återbetalar alltid om man avbokar enligt gällande avbokningsregler, eller om man blir långvarigt sjuk, och med läkarintyg kan styrka att man ej kan närvara på kursen. Vid kortvarig sjukdom, och andra orsaker som leder till att man missar ett fåtal tillfällen görs ej någon återbetalning, utan vi hänvisar då till våra igensim (ta-igen-lektioner). OBS varje enskilt fall får en egen bedömning utifrån om återbetalning är möjlig.

Är Vattenhuset orsaken till att konsumenten ej kan delta, t.ex. vid förändring av tid eller dag för kursen, har konsumenten rätt att avboka och erhålla återbetalning. Enskilda lektioner kan återbetalas om ersättningslektion ej erbjuds t.ex. vid inställd lektion pga sjukdom eller tekniska problem. Återbetalning av fakturaavgifter görs inte utan det är endast kursavgifter ovan handlar om ni vill ha tillbaka hela avgifter så är det kort eller dirketbetalning som gäller.